Het kan iedereen overkomen
Mensen kunnen om allerlei redenen dakloos worden bijvoorbeeld door financiële problemen, verslaving of relatieproblemen. Door de dagelijkse ervaringsverhalen van onze gasten op de maatschappelijke opvang, beseffen we ons dat dakloosheid jou en mij, onze kinderen, broers en zussen, buurman en buurvrouw, ons allemaal overkomen. Vanuit dat besef roepen we vandaag extra op tot een vriendelijk gebaar naar eenieder die je ontmoet die geen thuis heeft.
Samen werken aan herstel
WijZijn Traverse Groep geeft invulling aan de Maatschappelijke opvang voor de inwoners uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. Esther de Jongh is hier manager. “Per situatie bekijken we steeds wat iemand nodig heeft. Samen werken we aan herstel zodat iemand het leven weer op de rit krijgt. Het is belangrijk dat er voor inwoners, gedurende dit proces, een veilige omgeving is waarin ze aan dit herstel kunnen werken. Vorig jaar hebben we de locatie voor de crisisopvang opnieuw ingericht en momenteel zijn we bezig met de verbouwing van het herstelcentrum. Met de 1 tot 2 persoonskamers hebben de gasten straks meer privacy en dit is een belangrijke voorwaarde voor herstel. Een mooi voorbeeld is het verhaal van Martijn van Bree die dakloos was en nu zijn leven weer op de rit heeft. Lees zijn ervaring”.
Landelijk aandacht voor problematiek
Hoe worden mensen dakloos? Welke persoonlijke en factoren spelen een rol? Hoe kom je eruit? En wat moet er veranderen in Nederland om dakloosheid aan te pakken? De branchevereniging Valente maakt zich hier hart voor en gaat zowel landelijk, als regionaal, hierover in gesprek. Een goed initiatief op 10 oktober is ook de Sleep Out die georganiseerd wordt vanuit SamenThuis2030. Tijdens deze avond/nacht vragen deze samenwerkende partijen op verschillende manieren aandacht voor de urgente problematiek van dak- en thuisloze mensen in Nederland en roepen ze op tot actie en solidariteit.
Neem op tijd contact op
Ben je dak- of thuisloos of dreig je in deze situatie te komen? Of ken je iemand die hiermee te maken heeft? Neem dan contact op met Inwonersondersteuning in jouw gemeente of bel WijZijn Traverse Groep: 0164-29 94 91.