Nieuws

Iedere stem telt in de Week van de psychiatrie

Van 21 tot en met 26 maart 2022 is het de Week van de Psychiatrie en vragen we aandacht voor de verbetering van de positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Dit jaar is het thema “Iedere stem telt” en worden door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd.

Iedereen wil gehoord worden

Elk mens doet ertoe, het is daarom van belang dat alle stemmen gehoord worden. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren/mogelijkheden/talenten om zich te uiten. Daarom is er deze week veel aandacht voor uiteenlopende expressievormen en initiatieven.

Een mooi voorbeeld hiervan is het project binnen de Maatschappelijke opvang van WijZijn Traverse groep vorig jaar. Gasten maakten samen, vanuit hun herstelplan, een unieke rap. Ze gingen aan de slag met hun creativiteit, werkten samen en waren trots op het eindresultaat. Hiermee hebben ze allemaal op een eigen wijze hun talent laten zien en dat heeft bijgedragen aan hun herstel.

Niet de klacht, maar de kracht!

“Sinds januari zijn we, vanuit onze ervaringen in het Welzijnswerk in de wijk, gestart met een dienstverlening voor mensen met langdurige psychische problemen. Onder de naam Welkracht geven we hier invulling aan. Welkracht gaat uit van de kracht, niet de klacht. We zien dat er een grote behoefte is in West-Brabant en dat de aanpak werkt. De organisatie krijgt in de regio steeds meer naam en mensen weten de weg naar ons te vinden”, aldus Rens van Oosterhout kwartiermaker bij Welkracht.

Meer informatie over Welkracht

Stel uw vraag